Mont St.Michel

 

2009

Om ongeveer 8 uur 's avond komen we aan op de grote parkeerplaats voor Le Mont St.Michel. Veel auto's zijn dan al weg maar het staat er vol met campers die daar allemaal overnachten. We drinken eerst wat en besluiten dan het "plaatsje" in te gaan. De winkeltjes zijn 's avond ook open en het is er dan veel rustiger dan overdag, wanneer je dus over de hoofden kunt lopen. Hier staat een burcht/stadje/klooster op een granieten berg van 150 m hoog in zee.

De CP vlak voor de ingang van Mont St.Michel.

 

Met een toegangsdijk kun je er gemakkelijk komen, het eiland ligt nauwelijks nog in zee, alleen met springvloed ligt het nog echt in zee en dan is de parkeerplaats niet te gebruiken. Het is een eeuwenlang druk bezochte pelgrimsplaats. Het doet zo in het begin van de schemering wel gezellig aan met de lichtjes en de winkeltjes en restaurants. De abdij is zelfs nog open en we besluiten nu maar naar binnen te gaan omdat het lekker rustig is. Overdag kun je met een rondleiding mee zodat er veel verteld wordt, wij moeten het nu zonder doen. Het complex bestaat uit 3 niveaus. Je klimt steeds een niveau hoger totdat je boven bij de kerk ben met een prachtig uitzicht over de baai. Bovenop de spits van de klokkentoren staat de aartsengel Michaël.

De volgende morgen gaan lopen we het stadje nog een keer door voor de grote drukte uit. Als we terug gaan staat het al vol met bussen en stroomt de parkeerplaats al weer vol. Wij gaan nu naar camping Beauvoir 4 km verderop, even voor een wasje en voor het internet. 's Middags en de volgende dag fietsen we wat in de omgeving. Er zijn hier heel veel biscuiteries, allemaal lekker soorten koekjes, natuurlijk hier en daar wat geproefd en gekocht. Daarna gaan we weer verder richting St. Malo.

Nieuw

27/06/2022, 14:55
spanje-rondreizen In 2009 hebben we een rondreis door Spanje gemaakt . Eerst een paar dagen skiën in Andorra en daarna langs de oostkust naar oa...