St.Malo

 

2009

We rijden langs de kust richting Cancale, het gebied van de rose oesters, de beste zegt men. Hier hebben we ons niet aan gewaagd. Je kunt hier trouwens overal lekker eten, natuurlijk ook de mosselen,verder veel gebruik van roomboter, room en kaas. Het is een echt landbouw gebied hier. De noordkust ten oosten van St.Malo is erg mooi, helaas staat er een harde wind , we kunnen niet echt een plekje vinden en komen uiteindelijk bij de camperplek in het noord oosten van St. Malo uit. Deze ligt boven op de heuvel en je waait er zowat weg. We gaan maar naar de camping St. Malo d'Alet vlak bij de haven en het centrum van de stad.

 

 

 

 

 

Naast de camping is het 18e eeuwse fort , hier kun je een wandeling langs maken met mooi uitzicht over de baai naar Dinard en de haven van St. Malo. De volgende dag gaan we met de fiets naar de stad, naar het oude gedeelte, intramuros. St.Malo is een echte vrijbuiters stad geweest van piraten, die van de koning zelfs een kapersbrief gekregen hadden om buitenlandse schepen te enteren. De stad is hierdoor heel rijk geworden, er woonden hier een aantal bekende piraten. Als je over de dijk naar de oude binnenstad rijdt zie je achter de stadsmuren de hoge statige granieten reders huizen. Men zegt ook wel de citadel van graniet. Het doet van veraf een beetje somber aan, maar de stadsmuren zijn prachtig.

Wandeling over de stadsmuur die hier breed is.

 

Het is de moeite waard om een wandeling rond de stad te maken over de muren, met steeds een ander uitzicht op de stad en de diverse eilandjes rond de stad. Op een van de eilandjes staat een fort dat tijdens de 2e Wereldoorlog als gevangenis is gebruikt door de Duitsers. Soms is de muur breed en soms weer smal, met ook bv een standbeeld van een bekende reder/admiraal of zullen we het maar gewoon een piraat noemen? Het waait nog steeds behoorlijk en af en toe een beetje regen maar ook zon gelukkig. De wandeling begint en eindigt bij het chateau van Anne van Bretagne.

Nieuw

24/10/2021, 17:48
fiskardo 2021 Assos Van Sami naar Assos is maar een klein stukje, je steekt dan van de oostkust over naar de westkust. Vlak voor Assos ligt het mooiste,...