Honfleur

 

2009

Via de reuzenbrug de Pont de Normandie die 2 km lang is, zijn we naar Honfleur gegaan. Honfleur heeft een grote camperplek vlak bij de stad, maar ik had al gelezen dat die vrij rommelig is. Daarom zijn we naar La Riviere-St. Saveur gegaan , een plaatsje 4 km voor Honfleur. Hier is een hele mooie camperplek waar je ruimte bij de camper hebt om in het gras te zitten, je loopt ook hier zo het dorp in waar je 's morgens vers brood bij de bakker haalt. Wij zijn toen op de fiets naar Honfleur gegaan, prima te doen. Je rijdt op de drukke 4 baans weg , voor ons een beetje vreemd maar er reden meer fietsers. Honfleur is een heel mooi stadje met een kleine oude binnenhaven. Een beetje in Anton Pieck stijl, wel weer druk met veel toeristen. Een mooie plek met oa een oude draaimolen en veel schilders die hier zitten te tekenen of schilderen.

Rond le vieux bassin is het behoorlijk druk, zeker aan de oostkant. Maar aan de noordwest kant ligt de Place Harmelin met de losse klokkentoren van de Ste-Catherine kerk en als je hier een stukje doorloopt kom je in mooie straatjes waar nauwelijks een toerist loopt. De volgende morgen even lekker een vers brood gehaald bij de bakker, het dorpje heeft zelfs 2 bakkers. Die vlak bij de camperplek zit was helaas gesloten maar geen nood, er is er nog een.  

La Lieutenance aan de oude binnenhaven.

Nieuw

27/06/2022, 14:55
spanje-rondreizen In 2009 hebben we een rondreis door Spanje gemaakt . Eerst een paar dagen skiën in Andorra en daarna langs de oostkust naar oa...