Dinan

 

2009

Na 2 nachten op de camping in St. Malo gaan we een stukje van de kust af naar Dinan, een stad aan de rivier de Rance. We rijden 's morgens eerst nog even van de hoofdweg af naar St. Suliac, een mooi vissersdorp aan de rivier. Bij Dinan zijn we eerst naar de haven gereden, dit is een mooie kleine haven aan de rivier.

Aan het eind een plekje gevonden voor de camper en via een smal steil straatje naar boven naar de stad gelopen. We hadden eerst niet door dat we naar het centrum konden lopen, het straatje zag er leuk uit en na iedere bocht weer een mooi uitzicht met mooie oude huizen.

Het mooie middeleeuwse centrum van Dinan.

 

In dit steile straatje staat het Maison de Gouverneur, we troffen het, het was zaterdag en het huis was open, er was een folkloristische groep die het leven van toen uitbeeldde. Binnen kon je oude ambachten zien, zoals boekbinden. Via de Rue du Petit-Fort kom je dan bij de oude stadspoort, de Porte de Jerzual, daarna loop je zo het prachtige middeleeuwse centrum in. Een plaatje van een oude binnenstad.

Nieuw

27/06/2022, 14:55
spanje-rondreizen In 2009 hebben we een rondreis door Spanje gemaakt . Eerst een paar dagen skiën in Andorra en daarna langs de oostkust naar oa...