Carnac

 

2009

Erdeven

Bij Erdeven even ten noorden van Carnac heb je al een een paar terreinen met menhirs, aangegeven als Kerzerho! Er is een parkeerterrein bij en we gaan even kijken. Achteraf een goede keus want hier kan je zo tussen de menhirs(stenen) doorlopen. In Carnac zelf zijn de terreinen allemaal afgeschermd met hekken en kan je er alleen maar omheen lopen. Je vindt hier ook megalieten, prehistorische monumenten(reuze stenen). Er loopt van het terrein met de menhirs een kort pad naar het terrein met de megaliten. Daarna zijn we naar de camping tussen Carnac en La Trinité gegaan.

 

 

 

 

 

's Middags zijn we op de fiets naar la Trinité gegaan, een plaats met een grote moderne jachthaven. Langs de kust zijn we naar Carnac gefietst. Het seizoen is hier duidelijk over, de meeste campings sluiten eind september. We fietsen nu door Carnac waar ten noordoosten van Carnac de velden met menhirs , megalieten en een paar dolmen(prehistorisch grafmonument) liggen.

Het grote terrein met menhirs in Carnac maar wel achter een hek!

Over de menhirs doen de vreemdste verhalen de ronde, de geleerden zijn het niet altijd met elkaar eens. We zijn ook in een kleine tumulus geweest, een grafheuvel. Je kon zo naar binnen en er lag zelfs een beschrijving in het Nederlands bij, altijd leuk om er het een en ander over te lezen. Er stond geschreven dat via de koolstof methode gebleken was dat hij van voor 4800 voor Christus was.

Quiberon

De volgende dag gaan we het schiereiland Quiberon op, als we ''s morgens vroeg de landtong oprijden staat het vol met auto's , het is vreselijk druk met mensen die aan het kokkels en/of mosselen aan het zoeken zijn. Echt honderden, we weten niet wat we zien, het is geen mooi weer, het is zelfs een beetje mistig maar het is nog vroeg. Het is weer moeilijk ergens een plaatsje te vinden zodat je mooi over een haven of de zee uitkijkt. Behalve dan op de parkeerplaats in de plaatsjes. Het weer is ook niet echt aangenaam. Gister was het nog goed om te fietsen maar je merkt toch dat de zomer voorbij is. We kunnen niet meer buiten zitten en eind deze maand sluiten de meeste campings, het is nu 17 september. we vinden het genoeg geweest en besluiten richting huis te gaan. We rijden eerst de landtong nog even rond. Nergens kun je mooi staan, aan de westkust kun je mooi wandelen en zijn er overal parkeerterreinen met een balk natuurlijk. Er is ook wel een grote camperplek maar heel erg massaal en geen uitzicht op zee.

 

 

 

 

 

Zelfs het maken van bovenstaande foto was een probleem(gauw even stoppen, foto maken en hopen dat er even niemand aankomt). De weg is 2 baans en je kunt nergens aan de kant door links en rechts de paaltjes die langs de weg staan. Allemaal zeer camperonvriendelijk. Wij gaan nu dus richting huis. Ik heb in mijn boek gelezen dat 12 km ten noorden van Carnac St. Cado ligt, bij de plaats Belz. Een heel klein dorpje met een 11e eeuwse kapel op een schiereiland.

St.Cado

Wat een prachtig plekje, bij de haven is een parkeerplaats en vandaar is het een kleine wandeling via de dijk naar het eilandje. Bij de haven zitten 3 schilders, een zeer schilderachtige plek. Er staat een huis op een klein stukje grond, praktisch rondom in het water, dit is het gezicht van St. Cado.

 

 

 

 

 

In het dorpje zelf staat nog een bijzondere calvaire (bij de kapel) met 3 opgangen. Je kunt bij de kapel ook even naar het water lopen waar een mini kapelletje staat. Als je bij Carnac bent is het zeker de moeite waard om hier even naartoe te rijden.

Het huisje in St. Cado dat helemaal omringd is door water

We rijden door tot de camperplek bij Caulnes even onder Dinan. De volgende dag gaan we weer even Dinan in, echt een plaatje van een middeleeuwse stad. 's Middags rijden we door tot de camperplek bij Wissant ,even onder Calais. Zondag 20 september zijn we 's middags weer thuis en hebben dan in 4 weken, ruim 3600 km gereden.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...