Tropea

 

2007

Na de Cilentokust rijd je Calabrië binnen. Volgens de noord Italianen een gevaarlijk gebied, wij hebben hier veel vrij gestaan en nooit geen vervelende dingen mee gemaakt. Ja, je passeert wel eens vrij "grote" arme steden, maar dan is het ook wel duidelijk dat je hier niet moet gaan staan. Bij s.Lucido zagen we een mogelijkheid om aan het strand te staan. Probleem in zuid Italië is nl de spoorlijn, vaak is er wel een mogelijkheid om aan zee te komen maar kunnen wij er met de camper niet onderdoor.

Die spoorlijn loopt langs heel de kust van Calabrië en Puglia dus tegen dit probleem loop je regelmatig op. Pizzo ligt boven op een plateau, hier staat ook een kasteel. Hier is Joachim Murat dood geschoten, de koning van Napels.

Murat was een aangetrouwd familielid van Napoleon en destijds tot koning van Napels benoemd nadat hij een blitzcarriere in het leger gemaakt had. Maar na Napoleons nederlaag in Waterloo liep het met Murat ook slecht af, hij werd dood geschoten in Pizzo! In heel zuid Italië kom je de naam van Garibaldi tegen, Pizzo heeft een Garibaldifontein. Garibaldi kwam uit Calabrië(Aspromontegebied) en was een vrijheidsstrijder. Samen met de koning van Savoye heeft hij gevochten tegen de Fransen(Bourbons) en tegen het Vaticaan. Italië wordt in 1861 pas het land zoals wij het kennen. Noord en zuid hebben niet zo'n goede verstandhouding met elkaar. In het noorden roepen ze wel eens Garibaldi wat heb je ons aangedaan! Calabrië is nu nog de armste provincie van Italië.

Tropea

In Tropea zijn we een paar dagen op de camping gaan staan, het is nu al 12 mei en het wordt al behoorlijk warm. Voor het eerst hebben we gezwommen. Tropea ligt ook op een plateau en is heel toeristisch. Ik denk dat je hier in het seizoen over de hoofden kunt lopen. De camping, die op zich niet zo veel voorstelt, ligt beneden aan het strand en via een trap kom je boven in de stad. Op dit ogenblik is het er net gezellig druk. De kust rond Tropea is mooi en niet zo druk en vol gebouwd, zeker als je met de auto bent de moeite waard om hier wat rond te rijden.

De camping beneden aan het strand bij Tropea .