Gallipoli

 

2007

Het landschap is hier weer vlak met een beetje een duinlandschap, ook weer veel vakantiedorpen, huizen die nu nog leeg staan. Ook is het hier minder druk omdat de weg langs de kust geen doorgaande route is zoals in Calabrië. Je kunt ook wat gemakkelijker aan de kust komen want er loopt geen spoorweg. We hebben dus ook weer aan een mooi plekje gestaan bij Le Conde, zomaar achter een paar huizen in een klein baaitje, heerlijk rustig. Veel plaatsjes beginnen met de naam Torre.... er staan dan ook heel veel torens hier langs de kust.

Na en paar keer vrij te hebben gestaan, gaan we naar Gallipoli en gaan daar weer op een camping staan even ten noorden van de stad. Met de (vouw)fietsen zijn we naar de stad gefietst, Gallipoli is ook weer erg toeristisch maar heeft een mooi en sfeervol oud centrum dat op een plateau in zee ligt. De naam is weer Grieks en betekent mooie stad. Vooraan bij de dam is de vissershaven en zie je de vissers bezig met hun netten. Het centrum heeft veel oude palazzi, mooi, maar toch ook wel weer verwaarloosd. Ook hier weer prachtige kerken, de kathedraal doet denken aan de barok van Lecce(hier gaan we nog naar toe). Regelmatig zien we nisjes met heilige beelden plus een kistje erbij voor een bijdrage(offerta).

De haven bij de oude binnenstad.

Na een paar dagen gaan we weer verder, het is al eind mei maar hier is het nog heerlijk rustig. Het is hier vrij vlak maar de kust spreekt ons erg aan. Zeker langs de westkant, vind je mooie plekjes om vrij te staan. Het zuidelijkste puntje is Marina di Leuca, ook weer een toeristische trekpleister, hier na ga je langs de oostkant weer naar het noorden. Deze kust is weer steiler, rotsachtig en ruiger. We gaan nu naar Otranto, dit stuk doet een beetje denken aan de Rivièra in het klein, alleen niet zo druk en vol gebouwd. Je kunt zien dat het hier in Puglia wel weer wat luxer is en ook wat netter. In Porto Badisco vlak voor Otranto hebben we ook overnacht, hier staan diverse campers. Vlak bij staan een aantal bomen waar 2 vrouwen vruchtjes uit plukken. Het lijkt een beetje op een langwerpige framboos. De man die in de auto zit te wachten vertelt dat het gelsi's(moerbeien) zijn. Ze smaken een beetje zoet meloenachtig.