Cilento kust

 

2007

Het laatste stukje van Campanië is de Cilento kust. Een zeer verrassend stukje vonden wij, met weer wat kleine leuke plaatsjes die soms weer Griekse elementen hadden. En ook weer wat meer mogelijkheden om vrij te staan. Alles is weer veel kleinschaliger en het massatoerisme ben je nu kwijt in dit gedeelte kust. Acciaroli is ook weer een plaatsje met heel veel Grieks blauw. Even verder komt het kleine plaatsje Pioppi, we zijn het even ingereden , zelfs met onze grote camper ging dat nog, en hebben op de boulevard koffie gedronken. Daarna zijn we de boulevard even langs gelopen, het is nog heerlijk rustig het seizoen moet hier nog beginnen.

 

 

 

 

 

's Avonds hebben we een plekje gezocht bij de haven van Marina di Camerote , ook een plaats die de moeite waard is om even in te lopen. Helaas hoorden we 's nachts de kerkklok ieder kwartier slaan dat was iets minder. De bergen langs de kust beginnen nu behoorlijk hoog te worden. Omdat er een stuk kustweg afgesloten was moesten we een stukje omrijden door de bergen. Een prachtige rit van Sapri naar Maratea.

We zitten nu al diep in de Mezzogiorno, het zuidelijkste gedeelte van Italië. Vanaf Paestum ben ik het boek van de Belg Caston van Camp gaan lezen: Mezzogiorno, een reis door Zuid-Italië. Een aanrader zeker als je naar dit gebied gaat. Hij begint dus met een bezoek aan Paestum en gaat verder met zijn reis langs de kust van zuid Italië. Hij maakt het hele rondje dat wij dus ook gaan maken. Hij gaat veel plaatsen af waar iets in de geschiedenis is gebeurd en heeft veel belangstelling voor bv de kerken en hun geschiedenis. In zuid Italië zijn ook o.a. de Normandiërs geweest en dit is weer terug te zien aan de kerken in zuid Italië. Je vindt hier geen gotische kerken, men is hier van de romaanse stijl overgegaan in de barok.