Cinque Terre

 

2007

11 April zijn wij van huis vertrokken met de camper naar Italië. De bedoeling is  om een rondreis langs de kust te maken, te beginnen in het noordwesten bij Genua. De kust is prachtig maar overal is het vol gebouwd, nergens een plekje waar je vrij kan staan. We rijden door naar Deiva Marina, een plaatsje in het Cinque Terre gebied. Hier staan we op camping Fornaci, vlak achter het strand. Vanaf de camping is het 10 minuten lopen naar het station en van hieruit kun je met de trein de plaatsjes in de Cinque Terre bezoeken. We hebben 2 stukken gelopen, van Riomaggiore naar Corniglia, wat een gemakkelijk en niet zo'n groot stuk is.

De volgende dag zijn we van Corniglia naar Vernazza en toen verder naar Monterosso gelopen , een prachtig stuk met behoorlijk wat klimmen en dalen. Dit laatste stuk wordt in de boekjes als niet zo interessant beschreven maar wij vonden  ook dit laatste stuk zeer de moeite waard om te lopen. De plaatsjes zijn erg toeristisch maar de ligging is prachtig.

Het prachtig gelegen Vernazza.

Corniglia is wat minder druk en toeristisch, misschien omdat het niet direct aan het water ligt. Het heeft nog wel iets authentieks zonder al de winkeltjes met prullaria. De ligging van Vernazza is prachtig maar weer heel erg druk. Maar beslist een plaats om naar toe te gaan.

Voor diegene die speciaal in de Cinque Terre geïnteresseerd zijn: aan het eind van onze Sardinië reis in 2014 zijn wij ook nog 3 dagen naar Deiva Marina geweest en hebben weer de Cinque Terre bezocht. Dit verslag staat onderop bij het Sardinië verslag!

Lerici

Even ten zuiden van de Cinque Terre ligt Lerici, een super toeristische plaats maar zeker de moeite waard om toch even een kijkje te nemen. Het plein bij de haven is een gezellig plein, hier vanaf kun je naar boven lopen naar het kasteel. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de baai. In de straatjes rond het plein en ook aan het plein zelf, zie je heel veel gebouwen met beschilderde muren. De stenen worden erop geschilderd, ramen met luiken en andere ornamenten in heel veel sprekende kleuren. We vertrekken nu richting Pisa.

Het centrum van Lerici.