Ingolstadt

2020

Ingolstadt

We rijden naar Sandra en Michiel in Duitsland, gaan 's avonds gezellig uit eten en zondag om 12 uur weer vertrokken uit Herrentrup/Blomberg. Onderweg kregen we al 2 x appje van zoonlief over het slechte weer, cq orkaan, die er aan kwam en dat we op tijd een veilige overnachtingsplek moesten zoeken. Alle scholen in de deelstaat Hessen zijn maandag dicht. Hij kreeg ook bericht van het werk, alle afspraken waren afgezegd en men mocht of thuis blijven of thuiswerken.

 

 

 

 

 

Daarom besluiten we om 6 uur te stoppen bij de CP(met stroom) in Ingolstadt, 75 km ten noorden van München. We kennen deze CP, hebben hier vaker overnacht daarom zijn we zelfs tot 6 uur doorgereden. N48.76008º E11.42010º € 5,50 voor 24 uur incl. stroom. Dit is een prima CP, staan goed in het midden met de bomen niet vlak naast ons en met aan de westkant een dijk, een beetje beschut dus. De CP is een apart gedeelte op een grote parkeerplaats net buiten de oude binnenstad. We horen om 10 uur op de radio dat in heel Beieren ook alle scholen morgen gesloten zijn. We blijven hier maandag staan, ik ga op internet maar eens kijken wat er te doen en/of te zien is in Ingolstadt.

Kreuztor, het bekendste plaatje van Ingolstadt.
.

In de vroege ochtend komt de regen en storm pas, men spreekt hier van de orkaan Sabine. In de loop van de ochtend klaart het op en wordt het zonnig, we gaan de stad in. Ingolstadt is een oud Middeleeuws vestingstadje aan de Donau met een mooie oude binnenstad met diverse bezienswaardigheden en musea. Hèt gezicht van de stad is de Kreuztor uit 1368, een achthoekige toren op een vierkante onderbouw in de oude westelijke stadsmuur. We maken een wandeling via de Taschentorturm, Kreuztor, de kerk met de lange naam Das Mūnster zur schönen Unsere Liebe Frau. Een kerk waar men in de loop der eeuwen steeds iets bijgebouwd heeft.

Kanonnen op de binnenplaats bij het Legermuseum in het Neues Schloss.

En aan de andere kant van het oude centrum het Neues Schloss Ingolstadt met het Beierse Legermuseum. Daarna weer gauw terug want rond het middag uur komt er weer behoorlijk wat regen en wind aan. Na het eten is het weer zonnig dus we gaan weer de stad in, nu naar de mooiste kerk van Beieren de Asamkirche Maria de Victoria. Maar dat is balen, op maandag gesloten. Een kerk met mooie beschilderde muren en plafond, heel erg jammer.

 

 

 

 

 

De binnenstad is een leuke winkelstad en heeft  kleurige panden met diverse mooie details. Maar wij gaan weer op tijd terug want om half 5 is er weer regen voorspeld, het weer blijft onstuimig. Prima beslissing om hier te blijven, we hoorden op de radio dat er in de regio diverse files en wegafsluitingen waren en bij München zaten heel veel huishoudens zonder stroom.