Altenmarkt

2020

Altenmarkt

We gaan naar Altenmarkt im Pongau,het is maar 86 km, we hebben de tijd dus we gaan Saalfelden even in. Vinden zowaar in het oude centrum een parkeerplek, maar we vinden het geen aanrader. Dan gaan we verder via Zell am See, die plaats kennen we, richting St.Johann im Pongau. Ook een grote plaats maar die slaan we ook maar over. Hier gaan we de bergen in via een mooie route via Wagrains richting Altenmarkt. Het is prima rijden, mooi weer en schone wegen.

 

 

 

 

 

We staan nu op camping Passrucker aan de rand van Altenmarkt N47.37165º E13.41912º. De camping valt ons reuze mee, goed plekje met nog wat uitzicht. Min puntje skibus halte is bij de weg, klein stukje lopen☹️, ja zo comfortabel als op de Grubhof krijg je het nergens. Voordeel is, we hebben hier gratis wifi, op de Grubhof gebruikte ik mijn eigen data. Dit is achteraf de goedkoopste wintercamping maar alleen contante betaling. Na de koffie, lekker buiten in het zonnetje, lopen we naar het dorp. Een echt Oostenrijks wintersport dorp, zeer commercieel, niet het gezellig kneuterige van Lofer.

Camping Passrucker.
.

Zondag gaan we lopend naar Radstadt, een plaats ongeveer 6 km ten oosten van Altenmarkt. We lopen een stuk de berg op, langs de bosrand en wat boerderijen, de berg weer af en daarna langs de beek naar Radstadt. Een pittige wandeling voor mij van ruim 7 km. Radstadt is minder toeristisch als Altenmarkt, het is zondag dus de winkels zijn dicht. We zoeken een Gasthof uit en gaan daar eten, terug gaan we met de bus, als we in Altenmarkt uit stappen is hier wel wat reuring, de helft van de winkels zijn open.

Op weg naar Radstadt in de verte Altenmarkt.
De berg af richting Radstadt.
Links in de verte Radstadt.
Stadsmuur met toren van Radstadt.
bwd  Set 1/2  fwd

Maandag een skidag, we gaan al met de bus van 8.54(die hier om de 10 minuten rijdt), naar de piste. Het is voor ons vreselijk vroeg maar dan is de sneeuwconditie goed, en het scheelt wat met de drukte. Na 3 minuten ben je bij het kleine skigebied van Altenmarkt-Radstadt, maar wij rijden kwartiertje door naar de Zauchensee. Een groter gebied maar wat we belangrijker vinden het ligt wat hoger, het begin ligt al 500 meter hoger en gaat tot boven de 2000 m. Terwijl het kleine gebied maar tot 1577 m gaat.

Ingang voor het skigebied Zauchensee.
.

Het Zauchensee gebied heeft een paar mooie lange blauwe afdalingen, daar houd ik het ook maar bij. We hebben een ochtendkaart tot 1 uur. Achter in de morgen komen ook hier zachte plekken waar bv de zon goed opstaat en ook de laatste paar 100 m benedenaan is het behoorlijk zacht.

 

 

 

 

 

Even over half 1 stoppen we, gelukkig niet gevallen, we kunnen met de bus van 1 uur weer terug. Zitten dan lekker buiten in het zonnetje, met 9 graden, het was weer een prima dag.