Roermond

Roermond

december 2020

We wilden gisteren al vertrekken maar het was bar slecht weer met harde windstoten dus dat hebben we niet gedaan, we stonden tenslotte goed. Een leesdag (met een heel goed boek!) en met af en toe iets op de IPad-CanalDigitaal kijken. Vanmorgen via Valkenburg , om LPG te tanken, naar Epen, Camping Rozenhof.

 

 

 

 

 

Prachtig gelegen met mooi uitzicht op de heuvels rondom, maar helaas geen plaats. Er waren geen plekken meer met verharde ondergrond alleen op gras en daar mochten we niet staan. Ze hadden gisteren al campers/caravans los moeten trekken die niet meer weg kwamen. Jammer maar het is niet anders, zeker een mooi gebied om nog eens naar terug te gaan. Op de P van het bijbehorende restaurant rond gebeld naar de campings in de buurt die open zijn maar niks, alleen maar plekken op gras. Dat gaan we niet doen er komt de komende dagen weer wat regen aan en gister reed op de Vinkenhof een camper van het verharde gedeelte af en die moest ook los getrokken worden.

De Roerkade met in de verte de kathedraal.

Dus het werd midden Limburg Roermond, de CP bij de jachthaven Helenawerf vlak bij het oude centrum. We bellen bij de gesloten poort het telefoonnummer dat vermeld staat en krijgen dan een SMSje om de poort te openen. Je staat achter de muur dus je kijkt niet op het water De voorzieningen zijn gesloten maar we hebben wel stroom. Het is nog droog en een beetje zonnig dus na het eten lopen we de oude binnenstad in.

De Markt met vlakbij de kathedraal.

Zo te zien onder normale omstandigheden een leuke gezellige binnenstad. We maken een wandeling langs de Sint-Christoffelkathedraal die zelfs open is, Sint-Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn beeld helaas gemist, achteraf wel gezien ergens hoog in de kerk maar we gingen hier een beetje onvoorbereid naar toe, dan mis je wat dingen. Glas-in-lood ramen en veel houten beelden, biechtstoelen met houten beelden. Een mooi Maria altaar van bouwmeester Cuypers, geboren in Roermond. Eind 19e eeuw Rijksbouwmeester van oa het Rijksmuseum, Centraal Station Amsterdam.

Het Munsterplein met de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk.

Vlakbij de kathedraal staat de Rattentoren, de laatste overgebleven toren uit de vestingwerken uit 1300. Naast de kathedraal de Markt met het stadhuis met in het torentje het carillon met om 12 uur de ronddraaiende beelden. Daarna naar het gezellige Munsterplein met de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk, die gesloten is. Op het plein is wat reuring omdat je hier iets te eten of drinken kunt kopen.

Als we terug zijn rond 4 uur valt er net weer even wat regen. Morgen gaan we weer eeen stukje verder nl naar Venlo.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...