Seefeld

2014

We waren gisteren om 2 uur op camping Alpin in Seefeld, er is op dit ogenblik nog een andere groep van de NKC aanwezig dus morgen krijgen we onze vaste plek voor de komende week. Zaterdag morgen als een groot gedeelte van de 1ste groep vertrokken is krijgen we onze vaste plek toegewezen. Nadat we ons geinstalleerd hebben drinken we buiten in het zonnetje koffie. Ik hoorde dat in het zuiden van Tirol erg veel sneeuw is gevallen en dat men op diverse plekken ingesneeuwd is. Marinus heeft voor de eerste keer ons wintertentje opgezet, een klein "klompenhokje", zodat als het gaat sneeuwen we niet meteen in de sneeuw staan. We hebben het ding ooit aangeschaft maar nog nooit gebruikt.

De camping ligt mooi en is van alle gemakken voorzien, de sanitairgebouwen zijn goede verwarmd met oa vloerverwarming. Wij hebben een eigen badkamer gehuurd waar ik mijn skikleding kan hangen, me gemakkelijk kan verkleden en de beiden braces omdoen. Heel erg prettig deze extra ruimte. Men zegt dat er morgen sneeuw komt, we wachten het maar af, morgen gaan we wandelen, het is nu natuurlijk druk omdat het weekend is. 's Middags gaan we eerst het dorp maar eens verkennen,Seefeld is een gezellige plaats met allerhande vertier, zwembad, ijsbaan tot een casino aan toen. Mooie luxe winkels, met nu de aanbiedingen van de uitverkoop van bv 699 nu voor 499. Een kinderspeciaal zaak met prachtige baby en kinderkleding van Gucci. Je geld is foetsie maar dan heb je wel een echte Gucci. Ach best aardig om zo eens langs te lopen en naar te kijken, het is hier op de terrasjes ook echt zien en gezien worden. Men zegt dat je hier een bontjas voor een week kunt huren! Er staan diverse paardenkoetsjes waar je je mee door het dorp kunt laten rijden. Veel langlaufloipes, veel wandelmogelijkheden en je kunt hier ook nog skiën. Dat gaan we maandagmorgen doen als de weekend drukte weer voorbij is.

 

 

 

 

 

Zondag morgen sneeuwde het maar aan het eind van de ochtend stopte het, totaal is er ongeveer 5 á 10 cm gevallen. Gelukkig niet die grote hoeveelheden zoals in Oost Tirol, dit is net genoeg om het leuk houden. Eerst hebben we een wandeling rond de Wildsee gemaakt en de kruisweg omhoog gelopen waar rond de steen(aarde) 12 stenen staan met de namen van de 12 apostelen. Overal heb je mooie uitzichten op het dorp maar ook op de bergen rond om. Maandagmorgen zijn we met een groepje van de NKC gaan skiën, maar eens even kijken hoe een en ander hier werkt. Tegenover de camping stappen we op en gaan met een klein sleepliftje de heuvel op om aan de andere kant in het dorp te komen. Daarna 150 meter lopen naar de skibus die je naar het begin van het skigebied de Rosshütte brengt. De uitzichten zijn prachtig, het gebied is niet groot maar heeft een paar mooie afdalingen. 's Avond hadden we een welkoms diner met de groep en hadden we een gezellige avond met muziek en hebben we ook nog gedanst.

Uitzicht op Seefeld, winterplezier met de slee.

Dinsdag was het weer prachtig weer, dus hebben we 's morgens  lekker buiten in het zonnetje koffie gedronken. s Middags zijn we naar het andere skigebied geweest, de Gschwandtkopf, dit is een kleiner gebiedje. Het heeft als voordeel dat het grootste gedeelte van de pistes aan de noordkant van de berg liggen zodat er met 's middags iets betere kwaliteit sneeuw ligt, ondanks dat het gebied lager is. Het is steeds een paar graden boven nul zodat het heerlijk skiën is. Vanuit het dorp vertrekken er 2(gratis) skibussen naar de beiden gebieden en tussen de 2 gebieden rijdt er een zg direct bus.