Innsbruck

2014

Woensdag zijn we met de trein naar Innsbruck geweest, een rit van ongeveer een half uur. Bij Seefeld ligt nog sneeuw maar in het dal bij Innsbruck is het helemaal groen. Vanaf het station is het niet ver lopen naar de Altstad, Innsbruck heeft een hele mooie oude binnenstad. Via de bekende Maria Theresianstraat met de ook al weer bekende Annazuil loop je door naar de altstad met het gebouw met het beroemde erker met het gouden dak. Ooit gebouwd naar aanleiding van het huwelijk van keizer Maximiliaan met Bianca Maria Sforza uit Milaan. Het dak is niet van goud maar van 2657 vergulden koperen dakspanen.

We hebben ook even een kijkje genomen bij Swarovski, aardig om je even te vergapen aan de dure sieraden en objecten van kristal, je kunt hier zo naar binnen lopen. Ik heb er niet zo veel mee maar we zijn hier nu toch en het is in het begin van de altstad .In de oude binnenstad eten we 's middags bij het  Piano restaurant, een leuke sfeervolle locatie vlak bij het balkon met het gouden dak. Er zijn diverse gelegenheden om iets te eten.

De straat voor het bekende balkon met het gouden dak.

Daarna hebben we in de Hofburg de keizerlijke vertrekken bezocht, deze zijn in 2009 mooi gerestaureerd. De wanden en de meubels zijn opnieuw bekleed met prachtig gekleurd zijden. Af en toe zie je nog een klein meubelstuk bv een voetenbankje met de originele (verkleurde)stof. Maria Theresia liet ooit het gebouw in de stijl van Schönbrunn verbouwen. Het bekendst is hier de Rococozaal met de plafondfresco's. Allemaal streng verboden te fotograferen, erg flauw hoor, met de fototoestellen van vandaag waarbij flitsen totaal overbodig is moet het toch geen bezwaar zijn. Heb natuurlijk toch 1 foto genomen onder hevige protesten van Marinus want overal stonden camera's.

We wandelen nog even naar de brug over de rivier de Inn waaraan Innsbruck zijn naam dankt en naar de Dom. De kerk heeft een rijk versierd barok interieur. Dan lopen we weer richting station om 5 uur zijn we weer terug in Seefeld, we vonden Innsbruck echt de moeite van een bezoek waard.