Kronplatz

2014

Woensdag was het prachtig weer, mooie dag om te skiën dus weer met de trein naar Percha. Totale reistijd 15 minuten, waarvan je een paar minuten stilstaat bij het station Bruneck. Op het perron zijn de kassa's waar je je skipas koopt en dan kun je zo de gondel in omhoog. De Kronplatz is een grote berg van ruim 2000 meter hoog met diverse afdaling naar de dalen. De afdaling naar de Percha waar het station is, is de langste afdaling nl 7 km lang. Waar Seefeld overspoeld was met Nederlanders, hebben we ze hier nog niet gezien. Op de camping staat tegenover ons een Griek met een caravan. Verder zijn het een paar Italianen en Duitsers, maar het is hier heerlijk rustig op de camping. Het zijn diverse caravans die hier het hele jaar staan, er zijn een paar appartementen, in een ervan zit een Belgisch echtpaar dat is het enigste Nederlands dat we hebben gehoord.

De volgende morgen was het weer stralend mooi weer dus zijn we meteen vertrokken om te gaan skiën. We stonden al voor 11 uur boven op de Kronplatz hier op het hoogste punt is een panorama uitzichtpunt met een grote klok. Toen we om 12 uur toevallig weer boven op het hoogste punt waren werd de klok geluid. Hier boven op het hoogste punt komen een paar grote liften, je kunt dan afdalingen maken naar de noord, oost en zuidkant. Nu zijn we naar de zuidkant van het gebied gegaan richting San Vigilio. Na 2 uur zijn we weer richting trein gaan skiën, heel bijzonder hoor boven zie je dus de bordjes richting trein staan. En onderweg op deze langste afdaling kom je dat nog een paar keer tegen.Het is een mooi skigebied maar niet voor beginnende skiërs vind ik. Ondanks dat er best wel veel blauwe pistes zijn, heeft de 7 km rode piste best wel pittige steile stukken. De afdalingen naar Riscone, wat bij Bruneck ligt heeft alleen maar 2 zwarte pistes.

De top van de Kronplatz, 2275 m hoog.

Vandaag hebben we wel een keer Engels horen spreken op de piste. Na de middag trok het helemaal dicht, voor vannacht is er weer sneeuw voorspelt. Ben blij dat ik het er weer goed vanaf heb gebracht, het is best wel weer een aanslag op de knieën. Ik doseer alles wel, koffie drinken, lunchen maar in de loop van zo'n dag raak ik toch vermoeid. In totaal hebben we toch 5 mooie skidagen gehad. Dit was de laatste, morgen vertrekken we weer, we gaan in ieder geval bij Sandra en Michiel langs en misschien ook nog wel door de Harz.