Rothenburg

2014

Woensdagochtend zijn we in de loop van de ochtend vertrokken en toen tot Aschaffenburg gereden. Daar is een CP langs de Main met een paar stroomzuilen, erg prettig als je een stroomlijntje kunt krijgen. Voor een 50 eurocent kun je 1 KW stroom krijgen. Kijk even bij de 6 aansluitingen of er op bepaalde aansluitingen nog een bedrag staat voordat je er wat ingooit. Wij waren hiermee niet bekend aangezien zoiets in de zomer niet zo snel gebruik van maakt. De CP kost €3 die je alleen contact kunt betalen bij een betaalautomaat. N49.97043 E9.13833  Als je de brug overloopt, de Willigesbrucke, en dan links af gaat ben je zo in het centrum van Aschaffenburg.

De volgende dag hebben we het schema aangepast en zijn we naar Rothenburg ob der Tauber gegaan, dat vlak langs de autobaan ligt. We zitten nu al ruim over de helft van de route en ondanks dat we hier al een paar keer eerder geweest zijn beslissen we ineens om toch hier een stop te maken. We worden pas 1 februari op de camping in Seefeld verwacht, we hebben alle tijd en het weer is goed, een flauw zonnetje dus daar moet je meteen van profiteren. Het is zo'n mooi sfeervol stadje, één groot monument. En deze CP, bij P2, heeft ook weer stroomzuilen en ligt vak bij een toegangspoort naar de oude binnenstad. Een overnachting kost € 10(betalen met munten!!!) er is een toiletgebouw en een sanizuil.

 

 

 

 

 

Via deze zuidelijke toegangspoort lopen we het centrum in. Rothenburg heeft een mooie oude stadsmuur waar je overheen kunt lopen, dus maken we eerst een wandeling over de muur. Je loopt hier overdekt dus ook een goede optie als het regent. Na ergens wat gegeten te hebben maken we nog een wandeling door de stad en is het tijd voor siësta. 's Avonds na het eten hebben we nog even een klein rondje door de stad gelopen, erg sfeervol. Het heeft heel veel weg van de Anton Pieck plaatjes. Morgen is het nog 330 km naar Seefeld, dus ook weer niet zo'n lange rit.

De oude binnenstad van Rothenburg heeft diverse toegangspoorten.