Zell am Ziller

2017

Zell am Ziller

Inmiddels staan we in Zell am Ziller op camping Hofer(N47.22838º E11.88728º) en het regent nog steeds. Toch doet de camping/het terrein prettiger aan dan onze vorige camping.Er zijn hier ook gasaansluitingen maar we doen het even zonder want in Uderns, vlak bij Zell, konden we LPG tanken. Het is helemaal niet koud dus we doen het voorlopig met het eigen gas.

 

 

 

 

 

Woensdagmorgen een stralende dag, we zitten buiten in de zon voor de camper koffie te drinken, het lijkt wel lente. Daarna lopen we naar het dorp, de camping ligt aan de rand van het dorp. We kijken hier even wat rond en gaan dan met de Zillertalbahn, een smalspoor boemeltje, naar Mayerhofen (€2,90 pp enkele reis).

Zell am Ziller.

In het dorp ligt ook nauwelijks sneeuw maar rechts en links in het dorp gaan grote gondels die je boven in een van de 2 skigebieden brengt. Bij het skigebied van de Ahornbahn kun je wel helemaal naar beneden naar het dorp skiën. Wij zitten daar heerlijk in de zon aan de koffie met apfelstrudel.

Het dorp is behoorlijk toeristisch maar in het begin van de middag heb je geen last van de drukte en is het net gezellig wandelen met overal mensen op de terrasjes. De trein brengt ons in 11 minuten weer terug in Zell en deze trein rijdt ieder half uur.

Donderdag weer een skidag, het is weer mooi weer maar ook wat hoge sluierbewolking. De skibus haalt je bij de camping af en brengt je naar de Rosenalmbahn. Dan moet je een heel stuk omhoog met de cabinelift om bij de bovenste pistes te komen. Ondanks dat er hier veel sneeuw ligt zijn op een paar stukken kale plekken en veel hoge hobbels. De drukte valt mee,maar het is niet echt ons skigebied.Je kunt hiervandaan helemaal naar Gerlos, maar wij doen dit niet. Het is een groot gebied maar wij benutten dit toch niet maar de prijs is er wel naar. De dalafdaling is hier erg steil en ligt ook in de zon dus dat doen we niet en nemen zoals de meeste mensen de cabine weer naar beneden.

Omhoog naar het skigebied, beneden in het dal ligt Zell.

De plek waar we staan is per zaterdag gereserveerd maar ik denk dat we morgen toch weg gaan. Er komt een koufront aan hoorden we maar eerst gaat het morgen regenen. We hebben richting Kramsach, het dal dus weer uit, 4 campings op het oog waar we eventueel willen gaan staan.