Kaltenbach

2017

Kaltenbach

Vrijdag met regen uit Zell vertrokken, we hebben hier in het dal bij het andere skigebied, Hoch Zillertal, ook 2 campings ontdekt. We staan nu op camping Hochzillertal(N47.29684º E11.87503º) in Kaltenbach, de 1ste camping waar we gaan kijken. Deze heeft geen gasaansluiting, maar omdat het niet koud is en we bij Uderns het LPG station hebben doen we dit.

 

 

 

 

 

De skibus stopt voor de camping en met 3 minuten zijn we bij de de gondels van skigebied Hochzillertal dat weer verbonden is met het gebied Hochfügen. Enigste nadeel, de trein(het boemeltje) loopt langs de camping. Maar zo "heb" ieder nadeel ook weer zijn voordeel, het station is vlakbij dat biedt dus ook weer mogelijkheden. En half 9 's avonds gaat de laatste trein en dan om even over 6 de eerste,ik moet eerlijk zeggen we hebben er geen last van.

Skigebied HochZillertal bij Kaltenbach.

Zaterdag een stralende dag dus mooi om weer even te gaan skiën.Het heeft vannacht een klein beetje gesneeuwd,in het dal is het groen maar als je omhoog gaat ligt er sneeuw op de bomen wat altijd een mooi gezicht is. Op de pistes is het hier en daar best wel druk maar wachttijden bij de liften hebben we helemaal niet gehad. We vinden dit een prettiger gebied dan het gebied Zillertal Arena, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Vandaag maar weer eens op stap met de trein, Kaltenbach stelt als dorp niets voor, we gaan met de trein naar het eind van het Zillerdal naar Jenbach(€10.80 retour pp).

Het oude centrum van Rattenberg.

Daar lopen we even door heen, maar ik had het op internet al gelezen dat het niet veel is, zeker nu het zondag is en alles dicht is.Dan met de trein een stukje verder naar Rattenberg(€7,20 retour pp), de glasstad. Rattenberg ligt aan de Inn en heeft een mooi oud Middeleeuws centrum. Er zijn diverse winkels open ondanks dat het zondag is, Rattenberg is dus een toeristisch stadje. Na een wandeling door het centrum maar in een conditorei aan de koffie met een heerlijke punt. Op de terug weg in het Zillertal stappen we onderweg uit bij Gagering, dit is vlak bij de andere camping die we op het oog hadden. Maar als we de massaliteit hier zien zijn we blij dat we toch op de andere camping zijn gaan staan.

Morgen gaan we in de loop van de ochtend naar huis. De temperatuur blijft hoog, het komt vannacht niet eens onder nul, dus dat zijn dan pistes waar wij niet graag op skiën. Het is mooi geweest zo,we hebben een fijne tijd gehad met hele mooie skidagen. We hebben 2305 km gereden, zijn 18 dagen weg geweest en hebben op 4 campings gestaan. We hebben inmiddels dus enige ervaring met het winter kamperen op campings.