St.Veit im Pongau

2017

St.Veit im Pongau

Gisteren zijn we in St.Veit im Pongau aangekomen, 75 km zuidelijk van Lofer. We staan op camping Sonnenterrassen in St.Veit, maar dat was even slikken na de Grubhof in Lofer. Dit is een camping met bijna allemaal seizoensplaatsen. Op internet staat dan dat het een comfort camping is met water en afvoer en gas op de plaats. Dat gas klopt maar water en afvoer is afgesloten in de winter. In Grubhof was dit allemaal verwarmd en gewoon open. Het was regenachtig, we staan in een natte zooi, hebben gelukkig wel 2 houten vlonders gekregen. Ja zo zie je maar weer op internet kun je het allemaal goed voorbereiden maar ter plekke zijn dingen toch vaak anders.

 

 

 

 

 

Zaterdag is het gelukkig weer droog we gaan eerst maar eens de omgeving verkennen. Eerst via een wandelpad, steil de berg op naar St.Veit, niet ver hier vandaan. Het heeft een mooi marktplein, daarna via een ander pad naar beneden naar Schwarzach aan de rivier de Salzach. Geen gezellig dorp, we kijken even bij het station wat voor mogelijkheden dat biedt, eten ergens een hapje en gaan weer terug. Als we in de loop van de middag terug zijn kunnen we net op een droog plekje achter de camper in de zon zitten.Het weer is inmiddels behoorlijk opgeknapt.

 

 

 

 

 

Zondag een stralende dag, strak blauwe lucht, we gaan weer skiën.De bus haalt ons op bij de camping en brengt ons in nog geen 10 minuten naar Alpendorf, de pistes die we vanaf de camping zien liggen. Het is druk, het mooie weer, weekend, en in Nederland krokus vakantie. Toch valt de wachttijden bij de liften reuze mee, met 6 en 8 persoonsliften. De pistes zijn uitstekend, het heeft eergisteren een klein beetje gesneeuwd en de temperatuur is vannacht flink omlaag gegaan.

Het skigebied van Alpendorf met boven op de berg leren banken om even te relaxen.
 

Bad Gastein

Vandaag met de trein naar Bad Gastein(€13,40), vanaf de trein is het steil de berg af naar het oude centrum waar ook de waterval is. Er staan grote luxe hotels hier op dit stuk naar beneden, maar in het oude centrum is het vergane glorie en staat er veel verlaten en vervallen bij. Jammer dat we niet naar boven langs de waterval kunnen lopen, dit is in de winter afgesloten. We lopen een stuk van de keizer Wilhelm promenade waar je het Gasteiner dal in kijkt. Terug kan gelukkig iets eenvoudiger in een parkeergarage in het oude centrum is een lift waar je op de bovenste verdieping weer richting station loopt.

 

 

 

 

 

 

Bad Hofgastein

We gaan echter niet met de trein terug die gaat maar om de 2 uur, maar je kunt met het zelfde kaartje met de bus(tegen over het station). Het is dan ook mogelijk onderweg uit te stappen, dat doen we dus in Bad Hofgastein, hier is alles vlak. We maken ook hier een wandeling door het dorp en gaan daarna met de bus weer naar Schwarzach. Morgen wordt het volgens de weerberichten een regenachtige dag dus tijd om ons weer te verplaatsen. We gaan weer richting Tirol, het Ziller dal in. Toch nog even een opmerking over de prijzen, in Grubhof hebben wij 5 nachten gestaan en in St.Veit maar 4, terwijl we bij deze laatste camping €20 duurder uitwaren.