Lofer 2017

2017

Lofer

Zaterdag morgen vanuit Blomberg vertrokken richting Oostenrijk. We zijn tot Bad Aibling gekomen even voor Rosenheim, CP N47.85615º E12.00642º €10 er zijn diverse stroompalen. Het is vlak bij het zwembad maar ook bij de ijsbaan die geopend is van oktober tot maart. Entree € 4 en voor € 3 kun je schaatsen huren. De volgende dag is het niet ver meer naar camping Grubhof in St.Martin bei Lofer. Het was ons hier vorig jaar goed bevallen, een ruim opgezette camping met gasaansluiting, water en afvoer op de plaats wat ook bij vorst functioneert. Mooi sanitair gebouw en bij de wasmachines droogruimte met verwarmde stangen. Als je gedoucht hebt kun je hier je was of je natte handdoek ophangen.

Het is mooi weer dus ’s middags eerst maar een wandeling lans de Saalach naar Lofer en even bij de piste gekeken en wat door het dorp gewandeld. We kunnen met de skibus terug maar we nemen weer het wandelpad langs de rivier, een leuke wandeling van een half uurtje. Maandag morgen weer een prachtige dag, ik heb op internet gezien dat het voorlopig mooi blijft maar dat de temperatuur flink omhoog gaat, dus dan toch maar meteen skiën. De bus stopt voor het skidepot van de camping en zet je precies voor de gondel af. We zijn al op heel wat plekken wezen skiën maar zo comfortabel naar de pistes hebben we het nog nooit gehad. Ook het skidepot is van alle gemakken voorzien, oa grote droger voor natte skikleding. En ook genoeg banken om je schoenen aan te trekken, dit mankeert er ook nog wel eens aan. Zelfs voor het depot nog een bank waar je kunt wachten op de bus!

We skiën tot 2 uur en gaan dan op een terras in het zonnetje wat eten. Het is een echt familie skigebied, niet groot maar voor ons voldoende. De pistes zijn goed alleen bij de dalafdaling zitten een paar stukken met heel veel losse sneeuw. Het is hier druk, het loopt al tegen 4en dus de meeste gaan naar beneden naar huis. Met de bus van 4 uur gaan we weer terug, een prachtige skidag, zon, geen wind en niet koud.

De Lofer almen, het skigebied van Lofer.

Dinsdag weer een mooie zonnige dag, ’s morgens weer langs de rivier naar Lofer naar de supermarkt voor wat boodschappen. Daarna de andere kant uit naar het gehucht Strohwolln. Hier de berg op door de kloof(Strohwolln schlucht), vorig jaar kon dit niet omdat de trappen door de sneeuw niet begaanbaar waren.Nu was dit goed te doen en daarna de berg weer af richting camping. Hier kunnen we nog net even buiten koffie drinken voordat de zon achter de bergen verdwijnt.