Salzburg 2017

2017

Salzburg

Woensdagmorgen zijn we al vroeg met de bus naar Salzburg gegaan. Het is weer prachtig weer en om half 10 zitten we al buiten op een terrasje aan de koffie. Vorig jaar zijn we niet naar het kasteel en de vesting Hohensalzburg geweest omdat het treintje omhoog in onderhoud was en omhoog lopen daar hadden we geen zin in. In de 11e eeuw is men al begonnen met de bouw van een vesting en diverse aartsbisschoppen hebben er ieder keer een stuk bij gebouwd. Salzburg was vanwege het zout dat hier gewonnen werd een zeer rijke stad. Wij hebben een toegangskaart voor alle afdelingen,€15,20 pp voor de onderdelen A B en C inclusief treintje.Er is veel te zien dus je bent er gauw 2 uur zoet.

 

 

 

 

 

Het hangt van de tijd af wanneer je er bent maar ben je vroeg is het handig om eerst naar A te gaan. Dit is het hoogste/oudste gedeelte waaronder de uitkijktoren, maar dit gaat met een audiotour. Je mag maar met 38 mensen tegelijk dit gedeelte in en je krijgt zowaar een Nederlands gesproken audio-gids mee.Tijdens de audiotour krijg je ook een indruk van de fases waarin de vesting gebouwd is. Boven is het uitzicht erg mooi, ook op de vesting zelf.

Binnenplaats in de vesting en toegang naar het kasteel.

Verder is er het vestingsmuseum, het Rainer-Regimentsmuseum dat een indruk geeft hoe het er in de 1st wereldoorlog aan toe ging. En dan het mooiste zijn de Vorstenkamers, 3 prachtige kamers: een feestzaal, een slaapkamer en de Vorstenkamer.In de Vorstenkamer was men bezig met restaureren.Een foto van het geheel maken ging niet omdat men op een stellage aan het werk was.

De Vorstenkamer, huis en ontvangstkamer..

Daarna hebben we wat door het oud centrum gelopen, de diverse bezienswaardigheden in de oude binnenstad hebben we vorig jaar al bezocht/bekeken. We eten ergens wat en kijken hier en daar nog wat. Overal zie je in de winkels de Mozart Kugeln(chocolade en marsepein) of zelfs winkels die alleen maar verkopen, Salzburg is dè Mozart stad.Verder zijn er overal prachtige uithangborden.

 

 

 

 

 

We gaan met de bus van half 4 weer terug zo is het wel weer goed geweest, een prachtige dag. Vandaag weer mooi weer, maar eens lekker uitgeslapen buiten koffie gedronken en daarna een middag skiën. Morgen slaat het weer om, er is regenen of sneeuw voorspelt. Tijd om ons weer een stukje te verplaatsen, we gaan verder het Salzburgerland in.