Saturnia


2010

Deze kust kennen we van onze rondreis in 2007 en weten dat je bij Albinia leuk aan de rivier kunt staan. Nu staat er een verbodsbord maar toch staan er een camper en een busje dus wij gaan er maar bij staan. In Italië gaat men hier soepel mee om en hebben wij nog nooit problemen in dit soort situaties meegemaakt. Dat we niet in het hoogseizoen zitten speelt denk ik wel mee.Omdat het zulk lekker weer is en we het een leuk plekje vinden blijven we een dagje staan.

Montemerano

De volgende dag gaan we het binnenland weer in naar Saturnia, hier zijn zwavelbronnen van 37 graden. Even voor Saturnia maken we nog een stop in het dorpje Montemerano, wat een heel mooi oud Middeleeuws centrum heeft. Er liepen zowaar nog 2 toeristen, verder alleen maar plaatselijke bevolking gezien. Een pracht van een dorpje met mooie kleine pleintjes.

Saturnia

´s Middags zijn we op de camperplaats van Saturnia gaan staan, eigenlijk bijna een camping maar dan alleen voor campers, met alles erop en eraan. Het is tussen de plaats en de baden in, het is te lopen maar er gaat een gratis busje om het uur dus om 3 uur de bus genomen naar de Casgate del Gorello waar het mineraalrijke water als een waterval naast een gebouw naar beneden stort. Daar hebben zich allerlei bassins gevormd waar je dan een plekje kan zoeken. Enorm druk natuurlijk,nu is het wel een komen en gaan van mensen maar het blijft druk. Wel een aparte ervaring, lekker relaxed in het warme water zitten. Je kunt ook naar het Spa Resort maar dat ziet er ons een beetje te gelikt uit, is ook vlakbij. Overdag merken we niet zo veel van de zwavellucht maar ´nachts en ´s morgens vroeg ruiken we de verrotte ei lucht die vanuit het dal waar de baden liggen opstijgt. Vandaag weer een keertje geweest dus superfit :) morgen maar weer een stukje verder. We zitten midden in het gebied van de Etrusken, het vreemde volk dat kwam en ook zomaar weer verdween, waar men eigenlijk weinig van af weten, ook hun taal is nooit helemaal ontcijferd.