Florence

 

2010

Van af Montefioralle is het niet zo ver meer naar Florence, daar zijn we naar camping Michelangelo gegaan. Deze camping ligt vlak bij de Arno in het zuiden van de stad. Hij ligt naast de bekende Piazzale Michelangiolo waar het altijd erg druk is. Hier stoppen alle excursiebussen want je zit hier op een heuvel en heb je dus een prachtig uitzicht op de stad. We waren er even heen gelopen en doen dit 's avonds ook nog een keer. Het is zeker de moeite waard om dit 's avonds even te doen, het is er altijd gezellig. De volgende dag naar de stad geweest, het is te lopen naar het centrum, maar het zijn allemaal trappen naar beneden dus toch de bus maar genomen, de halte is tegenover de camping. Beneden langs de Arno naar de Ponte Vecchio gelopen, de brug over en via de Piazza della Signoria naar de Duomo. Erg groots en ook overal gedeeltes in de steigers.

Boven rond de koepel zijn er heel veel stukken af en aan de noord-oostkant is het heel erg vervuild. Maar samen met de Battistero en de losse Campanille een prachtig gezellig plein met mooie gebouwen. Binnen is de kerk erg kaal, als je de Duomo in Siena gezien hebt, dan kan dit er niet meer aan tippen. Toen we hier naar toe reden zagen we overal reclame langs de weg voor de dom in Siena, met de hele vloer die vrij is in de maanden september en oktober. Dat hebben we dus erg getroffen. Hier is het heel erg druk, heel veel aziatische groepen, japanners, chinezen of koreanen geen idee. Allemaal achter de reisleider aan met het vlaggetje aan en oortje in. De stad zelfs is verder ook heel druk, niet relaxed. En overal rijen wachtende voor je als je ergens in wilt.

Het plein rond de Duomo is reuze gezellig met overal terrasjes maar wel erg druk. Nadat we eerst ergens wat zijn gaan eten, hebben we het nog een keer geprobeerd bij de Duomo en toen lukte het beter. Binnen is de kerk vrij kaal , alleen de schilderingen in de koepel zijn mooi. Je kunt ook naar boven en de koepel rondlopen maar dat hebben we niet gedaan, te vermoeiend voor mij al die trappen. Verder wilden we nog naar de Capelle de Medici, de kapel van de familie de Medici , deze is niet groot maar heeft prachtige fresco´s. Toen we daar naar binnen wilden stond er een excuus voor het ongemak van de renovatie. Nou daar had ik geen zin in, dus verder zijn we nergens in geweest. Behalve in de hal van het palazzo Vecchio, nu ook gemeentehuis. Voor het museum ook weer in de rij, dat hebben we dus ook niet gedaan. Te vermoeiend allemaal, een tijd door de stad lopen kost me al te veel inspanning. We zijn wel langs de Arno naar het westen gelopen en over de volgende brug weer terug dan heb je een mooi uitzicht over de Ponte Vecchio, deze kant is mooier dan de andere kant waar de bus stopt.

Mooie stad maar heel erg druk, we zijn ons nog even aan het oriënteren wat we gaan doen misschien Pistoa. Ik lees in een boekje dat Pistoa maar 37 km van Florence ligt, en daardoor wat weinig aandacht krijgt van toeristen. Dat klinkt wel goed vind ik, vandaag even genoeg toeristen gezien. Ook maar even kijken hoe het weer morgen is tot nog toe is het hier lekker nu.

Terug reis

Vrijdag waren we dus naar Pistoia gereden, maar helaas motregende het en bovendien stond de camperplek ons niet aan. Dus de beslissing was snel genomen we rijden door richting huis. Deze keer wilde we over Aosta en de grote Bernardino rijden, een route die we nog nooit gereden hadden. Op deze route wilden we 2 bezoekjes afleggen, een vlak bij Ivrea waar Ingrid en Frans hun vakantiehuis hebben. Deze hadden echter al bezoek uit Nederland dus na wat gedronken te hebben zijn we naar de camperplek in Ivrea gegaan. De volgende dag motregende het hier ook dus zijn we weer verder gegaan. Een prachtige route overigens, via het Aosta dal en dan omhoog naar de grote Bernardino tunnel . Na de tunnel was het weer een prachtige afdaling met mooi zonnig weer, toen wilden we in Baden Baden een vriend bezoeken. Die had al gevraagd kom op de terugweg langs, maar helaas 4 keer gebeld zondag, maar ze waren niet thuis. Dus toen waren we opeens maandagavond ook weer thuis. Mooie reis met als speciale punten vooral Siena, het gebied ten zuiden ervan, le Crete en ten noorden ervan het chianti gebied. Vooral ook omdat het hier wat rustiger was. En de zwavelbaden bij Saturnia dat was toch ook wel iets aparts.