San Lorenzo 2015

2014

Zaterdag vertrokken uit Kitzbühel naar de Seiseralm in de Dolomieten. Onderweg boodschappen gedaan en LPG getankt, in Oostenrijk is dit nl bij weinig tankstations te krijgen. Bij Castelrotto ga je van de autobaan en dan 10 km steil omhoog naar de Alpe di Siusi. De NKC had voor het eerst een winterreis naar Italie naar de Seiseralm camping(met gasaansluiting!) Een camping waar ook de NKC een reis naar toe had geplanned.

Toen we daar aankwamen stond het ons niet aan, prachtig uitzicht op de Dolomieten, zonder meer. Maar de plek van de camping was beneden in een dalletje, je moest een stuk de berg op voor de skistalling, en dan met je ski’s nog omhoog voor de skibus. Verder was het een behoorlijk stuk lopen naar een dorp. Nou dat ging hem niet worden, jammer. We besloten terug te rijden(70 km) naar S.Lorenzo, bij Brunico en de Kronplatz. We waren hier vorig jaar en het was ons erg goed bevallen. Camping vlak bij het station, met je ski’s de trein in en zo vanaf het perron de gondel in. Zie ons verslag van de Oostenrijk-Italië reis van vorig jaar.

Om half 6 reden we camping Wildberg in S.Lorenzo op (N46.78070 E11.89834), een camping met ook gasaansluiting, maar vorig jaar kwamen we al tot de ontdekking dat het hier andere aansluitingen zijn. Maar omdat het ons verder allemaal aanstond zijn we hier toch gebleven. De camping eigenaar was nu toch wel geinteresseerd in ons systeem en ging een loodgieter bellen of hij een bepaalde aansluiting kon leveren. Dat kon maar de volgende dag pas want de zaak sloot om 6 uur. Je krijgt van de camping voor een week een gratis OVkaart, die in heel Süd Tirol geldig is.

Een van de stadspoorten naar het oude centrum.

Dus vanmorgen met onze treinkaart naar Brunico/Bruneck op zoek naar een WIND winkel om mijn Ipad simkaartje weer even te activeren. Na hier en daar vragen gevonden en zowaar iemand die “het” even geregeld heeft. Hier door heb ik beter internet dan de wifi van de camping. Bruneck is trouwens een stadje met een mooi klein oud centrum. Als plaats vinden we het sfeervoller dan Kitzbühel. Mooie gerestaureerde gebouwen en winkels met “normale” prijzen. Ik heb dus weer even een prima 3G verbinding en de campingbaas heeft zojuist het gas aangesloten, we zitten er weer picobello bij. Er ligt hier nauwelijks sneeuw ook in Bruneck niet, men zegt dat de pistes goed zijn. Maar morgen wordt het geen skiweer zo te zien dus gaan we misschien met de trein naar Innichen en Toblach,een stuk verder het Pusterdal in, allemaal gratis met onze OVkaart. Wat een service voor de skiërs hier.