Kitzbühel

2015

We zijn de eerste dag tot Dettelbach, even voorbij Würzburg gekomen, een mooie CP aan de Main met stroompalen N49.80044 E10.16945. De plek is op loopafstand van het dorp en vlak bij supermarkt Edeka, waar een aparte bakkerswinkel bij zit die zelfs op zondagmorgen open is!

 

 

 

 

 

De volgende dag door naar Camping Schwarzsee( N47.45967 E12.36296) in Kitzbühel.Toen we aankwamen wilde men dat we op het campergedeelte gingen staan met een gasfles aansluiting. Nou dat heb ik niet besteld en gereserveerd zei ik, ik zou een vaste gasaansluiting krijgen. Die zitten alleen bij de vaste caravans, klein probleempje. Men ging ergens op een vrije plek tussen de caravans wat sneeuw wegschuiven daar konden we dan staan. Na behoorlijk wat gedoe met onze gasaanluiting, het ding bleek niet goed te zijn, was de volgende dag alles geregeld en functioneerde het.

Vanaf de camping hebben we een (kleine) wandeling gemaakt langs het meertje naar Kitzbühel. Het was stralend mooi weer en we staan de hele dag in de zon. Tussen de middag lekker buiten in het zonnetje een broodje gegeten. Na de koffie pauze maar eens naar de Wellness, zwembad met van alles erop en aan, bubbelbad, waterval, sporttoestellen, sauna etc. De camping is niet goedkoop maar dat is dan wel inclusief gratis toegang tot de Wellness.

Kitzbühel.

Dinsdag morgen weer een stralende dag, we gaan skiën. De skibus stopt op de camping en brengt je in 3 minuten naar de gondel van de Fleckalm. De pistes zijn prachtig , nergens ijs of kale plekken. Het is natuurlijk erg druk maar wat een super skiweer. Als we achter in de middag weer terug zijn gaan we weer naar het zwembad, lekker even in de bubbelbad. De camping hoort bij het hotel Bruggerhof, waar we ook een paar keer in het restaurant gaan eten.

Woensdag is het nevelig, we gaan niet skiën maar wandelen, weer naar Kitzbühel en vergapen ons aan de luxe winkels, dure auto's en bontjassen. We doen boodschappen en kopen ook even wat lekker “dingen” bij de bakker. We lopen weer langs de Schwarzsee naar de camping, inmiddels is het weer een strak blauwe lucht, lekker buiten zitten in het zonnetje en in de loop van de middag weer naar de wellnes.

Het skigebied tussen Kitzbühel en Kirchberg .

De volgende dag gaan we weer skiën, het is prachtig weer. Deze keer gaan we naar de Steinbergkogel de hoogste top in het gebied, 1972 m. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het gebied. Van hier uit is de langste afdaling naar Kirchberg. Het is perfekt skiweer, zonnig, niet koud, geen wind en goede pistecondities. Het is alleen wel erg druk.