Kronplatz 2015

2015

Vandaag een mooie dag, met redelijk wat zon dus op naar de Kronplatz voor onze laatste skidag. Klein kwartiertje in de trein (waarvan hij 5 minuten in Bruneck staat)en dan ben je in Percha(Perca). Kaartje kopen op het perron en de gondel in omhoog. Het is weer heerlijk skiweer, niet koud, geen wind en goede pistes. Dinsdag heeft het gesneeuwd dus er ligt weer sneeuw op de bomen, een mooi gezicht.

 

 

 

 

 

Op het plateau bovenop bij de grote klok is het altijd druk we gaan deze keer naar beneden richting Olang hier lijkt het wel wat rustiger. Je kunt zien dat Olang beneden in het dal wat hoger ligt dan Brunico want daar ligt sneeuw. Rond 12 uur zijn we toevallig op het plateau en maken we het luiden van de klok mee. Het valt ons op dat op de terrasjes hier geen luide hoempapa muziek is, als er al een muziekje is dan is het zeker niet luid. Dit is onze laatste dag hier, morgen vertrekken we weer, we gaan dan naar Sandra en Michiel in Blomberg. Zo zijn we mooi de weekend drukte op de weg voor, hopen we.

Piste naar S.Vigilio.
Piste naar S.Vigilio.
De zuidkant naar S.Vigilio.
Het dalstation van S.Vigilio.
bwd  Set 1/2  fwd

Als we vertrekken vrijdag is het weer duidelijk omgeslagen, we rijden via de Fernpas, waar het sneeuwt, naar Duitsland en dan via de A7 naar het noorden. We stoppen om 5 uur al in Rothenburg op de ons bekende P2 N49.37006 E10.18364 met stroomzuil. De € 10 moet in munten betaald worden! We vinden Rothenburg een mooie stad, vorig jaar hebben we hier een stop gemaakt op de heenreis naar Seefeld. Je loopt zo via de stadspoort het oude centrum in, dat zeer de moeite waard is. Bij de Griek, vlakbij de stadspoort, eten we wat en de volgende morgen gaan we naar Sandra en Michiel. 

Het was weer een mooie reis, helaas nauwelijks iets gezien van de Dolomieten, maar soms lopen de dingen nu eenmaal anders. We hebben 2452 km gereden, het is allemaal nog een beetje wennen, hier en daar worden nog wat kleine aanpassingen gemaakt voor straks een grote reis naar Kreta.