Innichen-San Candido

2015

Zoals het internet al voorspelde was het zondag geen mooi weer, zwaar bewolkt en het sneeuwde heel licht. We gaan met de trein naar Innichen(San Candido) ongeveer 30 km oostelijker in het Pusterdal( Val Pusteria). Het is eigenlijk een Duitstalig dal maar alles is hier 2 talig vandaar de 2 namen voor 1 plaats. De trein rijdt pas sinds 2009 in het dal en is een prima verbinding tussen de plaatsen en ook pistes. Je kunt nl naar de Kronplatz maar ook naar Vierschach. Hier is sinds deze winter ook een nieuwe lift verbinding met de Sextner Dolomieten. De rit duurt ongeveer 40 minuten, een en ander gaat niet zo snel en in Bruneck wordt ook een paar minuten gewacht omdat het maar een enkel spoor is.


 

 

 

 

 

Innichen heeft een aardig centrum en is toeristisch, de winkels zijn er die zondagmorgen zelfs open. Op diverse plekken in het dorp staan sneeuwsculptures.  De mooie Romaanse kloosterkerk in het centrum is de moeite van het bekijken waard. Vaak zijn de Romaanse kerken somber en kaal maar dit is een mooie kerk met mooie elementen zoals het voorportaal en de 2 kleuren stenen en het koepelfresco. Alles uit de 13e eeuw. De protserige barokkerk die er voor staat is gesloten(op zondag?). Vlak achter de winkelstraat zien we nog oude autentieke huizen hier lopen geen toeristen. We eten ergens een tosti en gaan dan weer met de trein terug, het eerst volgende station Toblach(Dobbiaco).

Het centrum van Innichen, met vlak bij elkaar 2 kerken.

Toblach

Na een paar minuten stappen we al weer uit en lopen naar het centrum. Dit stond ergens op een bord ook aangeprezen als centro storico maar was totaal sfeerloos. De plaats is bekend omdat Gustav Mahler hier zijn 3 laatste werken componeerde. Geen leuke plaats, ooit een chic kuuroord, alleen de kerk was wel apart, overdadige barok met allemaal fresco’s. Als we weer op het perron staan breekt de zon door en zien we nog even een stukje van de Sextner Dolomieten. Om half 4 zijn we weer terug in S.Lorenzo een aardig ritje met de trein met onze OVkaart, we blijven ons er over verbazen.

Toblach(Dobbiaco)

Vandaag weer een mooie zonnige dag, goed skiweer dus op naar de Kronplatz. Stukje met de trein, uit de trein aan de andere kant van het perron de gondel in. Die brengt je dan naar 2275 hoogte op een groot plateau waar diverse liften en 3 gondels aankomen. Een en al drukte hier, we skiën naar de andere kant naar S.Vigilio. De pistes zijn goed al wordt het hier en daar zacht door de hoge temperatuur.