Lofer 2019

2019

Lofer

We zijn om 1 uur op camping Grubhof N47.57405º E12.70896º, zoeken een plekje uit en even later komt er iemand ons op het gasnet van de camping aansluiten. We hebben al op diverse wintercampings gestaan maar Grubhof is voor ons een topcamping. Ruim van opzet niet in en op elkaar en mooie voorzieningen. Het nieuwe sanitairgebouw(1) heeft heel veel verwarmde handdoekrekken, in het skidepot is een grote droger voor natte skikleding. En last but nog least de skibus(ieder half uur!) die voor het skidepot stopt en je voor de gondel in het dorp afzet. Verder is de locatie ook leuk, omdat het nog zonnig is maken we nog een kleine wandeling.

 

 

 

 

 

Bij de camping is een brug over de rivier de Saalach, we lopen tot de kapel van het gehucht Strohwolln . Vanavond was er een skishow: Magic night of fire, dit is alleen op woensdag avond. We gaan maar even kijken,die avond rijdt ook de skibus De skischool geeft een show hoe een en ander was in vroegere jaren, met oa oude kleding en oude ski's. En hoe een en ander in de loop van de jaren veranderd is. We zien bv de kleding van de jaren 70 met bijpassende muziek. Veel harde muziek en het is erg koud, als het bijna voorbij is gauw even ergens een koffie drinken en om 9 uur weer met de bus terug. Morgen even een rustig dagje,

Het wandelpad naast de Saalach.
.

Vanmorgen zijn we verhuisd naar de overkant van de straat, er was geen genoeg druk op het gas op onze plek. Gisteren in de namiddag het een en ander geprobeerd maar geen resultaat dus maar even op ons eigen gas. Het was weer never a dull moment, vanmorgen na overleg van plaats veranderd. Dit was even de makkelijkste optie,omdat hier de druk wel voldoende was. De buurman naast ons , zelfde paal, had wel genoeg druk heel merkwaardig. We staan eigenlijk met mooier uitzicht dus we zijn dik tevreden en vinden dat we er zelfs op vooruit gegaan zijn.

Het wandelpad van Grubhof naar St.Martin.
.

We hebben een wandeling gemaakt via een wandelpad naar St. Martin, een boerendorp vlakbij, de camping ligt tussen Lofer en St.Martin met een aantal gehuchten. Het is heerlijk weer, we kijken wat rond hier en daar, het zijn de kleine dingen die je moet willen zien. Zo ook weer de leuke verkeersborden met ouderwetse auto en brommer. Stukje over het wandelpad langs de weg en dan via Gumping en Grubhof weer terug, een leuke wandeling . overal liggen de grote bergen sneeuw. Vrijdag morgen weer prachtig weer, zon en geen wind, een perfecte skidag. Zo'n dag is echt een kadootje, met de bus van half 11 heen en om 3 uur weer terug.