Cortina d'Ampezzo

2019

Cortina d'Ampezzo

Wat een prachtige route van Toblach naar Cortina d'Ampezzo. Aan beide kanten hoge bergtoppen.Links zien we de Tre Cime een drievoudige imposante bergtop die in de Sextener Dolomieten ligt. Je gaat over de Passo Cimabanche(m 1529). We kiezen voor camping Rochetta dichter bij Cortina en omdat je van hieruit een mooi wandeling kunt maken naar Cortina. Camping Olympia heeft weliswaar mooiere plekken maar je moet in de winter voor een bus stukje lopen naar de SS51.

 

 

 

 

 

Cortina ligt niet echt op de route naar de Dolomieten. Het verbaasde ons al op de 1e camping geen camper te zien, veel seizoens kampeerders. Op Rocchetta zowaar nog 2 Italiaanse campers, het zegt misschien al een hoop, N46.52273º E12.13403º. Het is weer prachtig weer en we kunnen buiten in de zon een broodje eten. Daarna gaan we met de bus naar Cortina, kaartje koop je bij de receptie van de camping a €1,20. Dit kaartje is na afstempelen 75 minuten geldig tot de volgende afstempeling, wij liepen niet te lang rond en konden mooi weer op het zelfde kaartje terug. Niet echt een gunstige tijd ivm de siësta, maar nu is het nog mooi weer en morgen gaat het wat veranderen.

De hoofdstraat van Cortina d'Ampezzo.
.

Cortina is een luxe wintersportplaats, waar veel rijke Italianen een 2e huis hebben. Dure winkels, en we vergapen ons aan de prijzen van de spullen in de etalage. Schoenen voor €625 met bijbehorend tasje, echt een tasje waar net je telefoon en je creditkaart in kan voor €695.Deze winkel verkoopt ook Valentino, is dit niet de geliefde ontwerper van onze koningin?

Dinsdag voor de herkansing naar Cortina d'Ampezzo, we gaan nu lopend heen, een wandeling van een half uur. De wandeling er naar toe is prachtig, 2x een heuvel over maar wat een prachtig uitzicht. Rechts,links, voor en achter waar je kijkt is het uitzicht mooi. Bijzonder publiek wat we zo af en toe zien lopen. Bontjassen waar je je bij ons niet meer in kunt vertonen is hier heel normaal. Om nou te zeggen gezellige plaats nee, niet echt. We gaan met bus weer terug naar de camping.

Wandeling van de camping naar Cortina.
Een mooie wandeling naar Cortina.
2 Heuvels over en je bent in Cortina.
De wandelwel naar Cortina.
bwd  Set 1/2  fwd
     

's Middags maken we een wandeling bij de camping door wat dorpjes vlakbij. Er liggen hier 3 campings bij elkaar, waarvan er 2 open zijn. Daarna klimmen we weer de berg op stukje langs de doorgaande weg en de berg weer af. En steeds weer dat prachtige uitzicht naar iedere kant. De ligging van Cortina d'Ampezzo is werkelijk prachtig.

 

 

 

 

 

 

Vandaag een skidag, onze laatste dag hier.Ik had op internet gelezen dat de bus voor de camping stopt, en dat klopt ook maar dat is niet de bus die je naar de piste brengt. We moeten in het centrum overstappen dat is nog tot daar aan toe maar de bus die we hebben maakt een hele tour voordat we er zijn. Terwijl we eergister in 10 minuten in het centrum waren, niet alle bussen rijden dus dezelfde route. Wat een gedoe, we zijn natuurlijk vreselijk verwend met steeds bij de camping opstappen in bus of trein en dan met een kort ritje bij de piste of gondel eruit. Dit verklaard ook al dat er geen of weinig camperaars zijn.

Er zijn 3 gebieden rond Cortina wij kiezen voor het gemakkelijk Socrepes gebied. Dit begint bij 1334 m maar de temperatuur is te hoog de sneeuw plakt aan je ski's. De omgeving is weer prachtig met uitzicht op het Tofana gebergte.In het begin van de middag houden we het voor gezien, het wordt me te inspannend en slecht voor mijn knie. Cortina d'Ampezzo is niet onze stek, leuk om een keer te zien, de omgeving is werkelijk prachtig. Maar qua skiën een van de duurste gebieden en met de minste service. Maar ik zei het al we zijn vreselijk verwend in Lofer en San Lorenzo/Kronplatz. Nou ja ervaring rijker en illusie armer zullen we maar zeggen.

 

 

 

 

 

Donderdag vertrekken we , het is 1166 km van Cortina d'Ampezzo naar huis.Die dag rijden we tot 9 uur 's avonds door tot de CP Offheim N50.40311º E8.07132º bij Limburg a.d.Lahn. Een gratis CP bij een campercaravanbedrijf met stroom. Hier hebben we al vaker gestaan en omdat alles vlot ging zijn we hier naar toe doorgereden, een pittig stuk. De volgende dag zijn we voor in de middag thuis. Totaal hebben we 2506 km gereden in ruim 3 weken, we hebben op 5 campings gestaan, waarbij voor ons toch wel Grubhof in Lofer en Wildberg in St.Lorenzen de fijnste zijn.