Montenegro

 

2012


Montenegro inrijden hield vreselijk op, weg naar de grens is slecht en er wordt aan gewerkt. Vooral bij de Kroatische grens echt weer Oostblok toestanden bij de douane. Wij troffen het nog aan de andere kant van de grens was de file gigantisch en stond men dus stil in de brandende zon. Vroeger 1 land we zijn nu 4 keer de grens gepasseerd. 1 keer van Slovenië naar Kroatië, toen 2 keer Bosnië, de belachelijke 20 km aan de kust. Toen weer van Kroatië Montenegro in. En wat willen ze allemaal graag bij de EU.

Opvallend dat in het stukje Bosnië de cyrillische letters overal zwart gemaakt zijn en niet meer leesbaar, alleen op de borden die hoog boven de weg hangen staan ze er nog. Teken van verzet nu ze bij Bosnië ingedeeld zijn en vroeger bij Kroatië? Montenegro werd in 2006 een aparte staat, het heeft zich zelf afgescheiden van Servië en voerde in 2002 "zomaar" als wettig betaalmiddel de euro in. Een nieuw Eu land moet aan strenge eisen voldoen maar dat ging hier niet op. Zonder overleg dus ingevoerd ,de EU was hier niet blij mee, maar wij vinden het wel prettig, zijn we weer even van die malle Kuna's en het omrekenen af.
 

Nieuw

25/11/2023, 13:54
langs-adriatische-kust  Langs de Adriatische kust 2023 We zijn 26 augustus vertrokken voor een reis langs de Adriatische kust: oa Kroatië, Montenegro,...