Albanië

 

2012

We zijn Albanië ingegaan via de grensovergang Sukobin in Montenegro. Dit is dus de zuidelijke route onder het meer van Shkodër, een prima route. We hebben 2 kaarten gebruikt: Albania van Freytag & Berndt 1:400.000 en Albanien van Reise Know how 1:220.000, watervast en die niet scheuren. Alle 2 prima kaarten soms gaf de een het wat en beter aan en soms de andere weer. Voor beiden geldt: ga er niet van uit dat het altijd klop. B.v. op de kaart staat een rode doorgaande hoofdweg, maar de realiteit is soms een weg vol met gaten en kuilen. Op zich geen probleem er te rijden want al de grote vrachtwagens, dus inderdaad het doorgaande verkeer, rijden dit dan ook. Je moet echter wel geduld hebben want je schiet natuurlijk niet op.

Van boekjes hebben we gebruikt: Albanien, Reiseführer van Trescher Verlag, duitstalig en de Dominucusgids, Albanië van Hans van de Veen. De Duitse gids was beduidend beter en veel uitgebreider dan de Dominicusgids. Er is ook een goed engelstalig boek in de serie Bradt travel guides. De Domincus gids is het enigste Nederlandstalige boek over Albanië(tot nog toe?) Veel informatie heb ik van het internet gehaald. Zo staat in de Dominicus gids van 2009 dat er nog geen campings zijn in Albanië, er zijn nu zeker 20 campings en er komen er ieder jaar bij. Op de pagina van de 1st camping in Albanië, van een Nederlandse familie, www.camping-albania.eu staat een PDF file met campings in een aantal Balkan landen, o.a dus van Albanië.

De camping Albania is sinds 2018 gesloten, de website is er nog wel! De Nederlandse familie woont nu(2020) weer in Nederland.

Op de site www.nl.camping.info/campings is ook veel te vinden. Veel informatie over Albanië staat ook op de site van www.rodebusje.nl Via het meer van Ohrid zijn we verder gegaan naar Macedonië.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...