Alicante

 

2009

La Marina

Ook op internet gelezen dat mensen zo mooi in de baai stonden bij Moraia, dit ligt iets zuidelijker dan Denia. De plaats ligt mooi met allemaal luxe tot zeer luxe vakantiehuizen. Nou weer hetzelfde verhaal, nergens een plekje te zien wel overal verbodsborden voor campers. We hebben het even gehad en gaan meteen de snelweg op richting Alicante voor een LPG station. We koken en verwarmen nl met LPG. We hebben een lijst met adressen maar vaak klopt dit niet meer. We hebben al regelmatig ergens gestaan waar niets meer was. Deze keer klopte het en vonden we het vrij snel, het was ook nog eens vlak bij zee.

Hier maar even een stop gemaakt voor het eten van een broodje, met uitzicht op Alicante. Omdat er heel veel wind stond was het niet prettig om buiten te zitten en zijn we daarna weer verder gegaan. Even onder Alicante ligt het kleine plaatsje La Marina, dit heeft vlak bij het strand een parkeerplek waar heel veel campers staan(gedoogplek). Het heeft een prachtig strand met duinen en eindelijk eens geen vol gebouwde kust wat we tot nog toe steeds gezien hebben.

 


Orihuela

Wel weer een leuke tip die ik van internet afgehaald heb was het plaatsje Orihuela, een provincieplaatsje even het binnenland in en vlak langs de snelweg van Alicante naar Murcia. Tijdens de Semana Santa is daar een mooie processie. De plaats is nauwelijks toeristisch, je leest er ook niets over in boekjes, maar het is een mooie plaats met leuke pleintjes etc. 's Middags waren we er al een keer wezen kijken en zagen er dus de stoelen voor de processie klaar staan. Ook zag je overal vlaggen hangen i.v.m. Semana Santa. Vooral in de zigeunerwijk, vlak bij de parkeerplaats van het grote Centro Comercial Clopia.

Kathedraal in Orihuela.
 

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...