Parga 2020

September 2020

Parga

We gaan naar camping Valtos net buiten Parga in de baai Valtos Beach, het lange strand van Parga N39.28659º E20.38964º. We kennen de camping, waren hier in 2016 voordat we de overtocht naar Corfou maakten. En in 2008 tijdens onze eerste Griekenland reis hebben we hier ergens nog vrij overnacht, het was toen voorseizoen en ook nog eens een ander tijd. We staan weer in een olijven en sinaasappelboomgaard, hier zijn het vooral hele hoge olijfbomen, zeer apart.

 

 

 

 

 

Gelukkig knapt het weer op en gaan we ‘s middags lopend naar Parga. Toch een wandeling van 20 minuten, even flink de conditie op krikken, want het is niet alleen de berg op maar aan de andere kant ook weer helemaal omlaag via de trappen. We lopen als we boven zijn toch een stukje het Venetiaanse fort in, je kunt hier vrij rondlopen op eigen risico staat er op borden! Je hebt hier een mooi uitzicht over de stad en het eilandje met het kerkje. De stad is een paar keer in Turkse handen geweest, Ali Pasja kocht het van de Engelsen en tot 1913 is het Turks geweest.

Als we beneden zijn zien we dat het water over de promenade heen slaat, er staat een harde wind, gelukkig hebben we daar op de camping geen last van,die ligt beschut en 100 m van het water. Het is erg rustig maar we horen wel veel Nederlands spreken, ik schrijf op mijn site in 2016 dat we schrokken toen we in Parga kwamen, zo druk en toeristisch. Op de camping was het trouwens toen wel rustig, net zoals nu, er zijn nu slechts 4 plekken bezet.

We drinken wat op een terrasje, maken een wandeling door het centrum, en gaan dan weer terug, het weer betrekt weer. Het blijft wisselvallig er komt de komende dagen weer wat regen aan. Omdat we hier nu alle faciliteiten hebben en goed beschut staan blijven we hier voorlopig. De volgende dag hebben we weer een zonnetje en maken een kleine wandeling naar het eind van de baai, langs het kleine kerkje en naar de kleine haven. Hier liggen de boten die normaal nog met de toeristen varen naar oa Paxos en Anti Paxos. Men is alles winterklaar aan het maken, ook op het strand.

‘s Middags het dorp weer in en ergens gegeten, we zoeken speciaal iets op binnen in het dorp waar we een mooi terras zien en waar je ruim kan zitten. Dat vind ik normaal ook al prettig en nu helemaal. Het is de hele dag goed weer geweest met flink wat zon en een lekkere temperatuur van 22 a 23°. ‘s Avonds hebben we weer wat buien maar veel valt er niet, het weerbericht geeft heavy rain aan voor vannacht en morgen ook weer regen. De receptioniste van de camping heeft in het dorp voor morgen een afspraak bij een kapper voor me gereserveerd. Altijd maar weer afwachten hoe dit gaat aflopen.

Het zou een regenachtige dag worden maar het is prima weer, regelmatig wat zon en een prettige temperatuur. Nu zitten wij hier op de camping beschut dus misschien is het voor de strandgangers wat minder.De voorspelde heavy rain van vannacht was gewoon af en toe een bui. Vanmorgen wat zitten lezen en vanmiddag weer een restaurant op gezocht. Ik heb om 6 uur de afspraak bij de kapper dat heet hier ‘s middags. De ochtend was al vol en dan sluit men om 15.00 , siësta tijd, om pas om 18.00 weer open te gaan.

Achter in de middag gaan we weer lopend naar het dorp met paraplu, 3x functioneeel, 1e x voor de zon, het is nu zelfs drukkend warm, 2e x voor steun bij de trappen naar beneden, en 3e x voor de eventuele regen die weer aangekondigd is maar niet komt!!! Eerst ergens wat eten en dan naar de kapper, trendy zaak met trendy mannen, met trendy knipgarnituur op het been! Ze spreken Engels dus: een beetje en het zelfde model, lijkt me duidelijk. De term een beetje wordt altijd zeer verschillend geïnterpreteerd. Ik tuin er iedere keer weer in, ik denk als kapper zijnde dat zie je toch.Nou ja wat zal ik er van zeggen het is weer even wennen ander model,kort en opgeknipt .

We gaan met de taxi terug naar de camping (€5), ik heb geen zin in valpartijen bij in het donker de berg af lopen. Geen idee of het goed verlicht is. De regen kwam vannacht en van morgen, rond de middag is het gelukkig weer droog.’s Middags lopen we naar boven en gaan nu het Venetiaanse fort verder in. Eigenlijk geen terrein voor mensen die niet zo goed ter been meer zijn.

Als we naar beneden lopen zijn veel winkeltjes nu na het weekend gesloten, het seizoen loopt echt af, ‘s avonds zijn er wel weer meer open als het drukker is in het dorp. We nemen weer een taxi terug, ik heb geen zin in op het laatste moment,omdat ik moe word, te vallen. Volgens de smartphone van Marinus heb ik toch 7,2 km gelopen . Parga is een leuke plek en het ligt prachtig maar is eigenlijk geen plek voor wie niet zo mobiel meer is. Normaal en in het hoogseizoen gaat er een taxibootje van het centrum naar Valtos Beach, maar nu is niks normaal.

Morgen rijden we naar Igoumenitsa, tegen middernacht gaat onze boot. We hebben ons vanmorgen even gebogen over wat we dan gaan doen. De camping in Portonovo aan de Rivièra del Conero ,waar we op de heenreis heen wilden, is geen optie meer want die sluit in oktober. Het wordt richting noorden, we zien wel, het hangt ook weer af van het weer.

Het verslag is nog onder constructie!

Leuke websites

www.campersite.be
Belgische site met hèèèèl veel informatie voor camperaars maar ook met 100 reisverhalen en veel homepages van Belgische en Nederlandse camperaars.

www.italievakantieland.nl
Site met informatie over Italië, o.a. plaats- en streekinformatie, maar ook reisverhalen.

www.griekenlandcamperland.nl
Site van Nico Bloot met veel informatie over het naar Griekenland gaan met de camper. Ook heel veel reisverhalen van andere camperaars en uiteraard zijn eigen reisverhalen naar Griekenland.

www.opstapkip.nl
Site van fam. Aangeenbrug uit Apeldoorn met informatie over reizen naar o.a. Griekenland, Italië en Spanje. Ook met veel algemene campertips.

www.GriekenlandVakantieland.nl
Een algemene site met veel algemene informatie voor de Griekenlandganger zoals o.a. veerdiensten, plaatsinformatie, recepten etc. Maar ook diverse reisverhalen.

www.camperaar.nl
Een zeer uitgebreide site met veel informatie over de techniek van de camper, koop, verkoop en huren van een camper, maar ook met reisverhalen van andere camperaars.

www.simonenminkesas.nl
Site van Simon en Minke Sas uit De Glind met informatie over hun reizen naar o.a. Griekenland, Marokko, Spanje en Portugal en nog een aantal landen.

www.lafossa.eu
La Fossa is de Bed & Breakfast van Marc en Tatiana, gelegen in Italië in de regio Emilia-Romagna aan het begin van de Italiaanse Apennijnen. Marc is Nederlander dus u kunt u vragen gewoon in het Nederlands emailen.

www.rodebusje.nl
Ton en Chris reizen met een inmiddels grijs busje door Europa. Heel veel informatie over Albanië en andere Balkan landen.

https://sites.google.com/site/eddylenamotorhome/home
Site van Eddy en Lena, Belgische camperaars , met o.a. route kaartjes en foto's van de overnachtingsplaatsen. Hoofdzakelijk in West Europa.

http://www.graag.be
Site van een Belgische camperaar met oa reizen naar Italië, Portugal en Noorwegen, maar ook tips voor reizen met de auto.l

http://www.camperphoto.nl
Site van Jelle en Marga met heel veel foto's van hun camperreizen maar ook met info over andere reizen met vliegtuig en auto.

http://www.metdecampervanhiernaardaar.nl/  
Site met informatie over camperplaatsen, campings, camperhuur maar ook reisverslagen van camperaars.

www.campontour.nl
Site van Rob en Elze met verhalen van hun reizen naar o.a. Griekenland, Italië, Portugal, Spanje , Marokko maar ook naar de Scandinavische landen en nog een aantal andere landen.

www.campersiteabkoomans.nl
Site van Ab Koomans met heel veel info over o.a. Griekenland, Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal en Noorwegen. En ook wat wintersport informatie van reizen naar Oostenrijk.

www.onzereiservaringen.nl/camper/camper_index.html
Site van Berry en Wilma met camperreizen in Nederland en Europa maar ook met andere reiservaringen.

www.italie.nl
Zeer uitgebreide site over Italië, niet alleen over bestemmingen maar ook bv over de taal, het eten en andere leuke wetenswaardigheden. Te veel om op te noemen.

www.slakopreis.nl
Site van Job en Trudy over hun camperreizen naar zuid Europa, de Balkan maar ook naar het noorden zoals Schotland en Noorwegen.

www.onderweg.info
Campersite van Robert-Jan en Laura met verslagen van reizen naar Frankrijk, Duitsland, Italië en Schotland.

www.reizenin.net
Campersite van Lars en Dasja met oa een lange camperreis door Nieuw Zeeland met een ter plekke gekochte buscamper. Op het ogenblik(2016) bezig met een lange rondreis door Europa.

www.els-en-fred-camperreizen.nl
Campersite van Els en Fred met oa reizen naar Duitsland, Polen en Tsjechië. En overwinterreizen naar Portugal en Spanje.

www.camperikelen.nl
Site van Kees en Loes met reizen naar Frankrijk,Spanje, Griekenland en Oost-Europa.

www.wierwereld.jouwweb.nl
Overzichtelijke campersite van Ewoud en Hanna met reizen naar oa Spanje, Portugal, Frankrijk,Denemarken en ook in Nederland.

www.camperts.nl
Site van Mariëlle en John met oa. reizen naar Scandinavië maar ook tripjes in Nederland.

http://camper.ratelen.nl/
Site van Wim en Anneke met oa.reizen naar Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook met veel algemene camperinfo.

www.egjo.nl
Campersite van Joke en Egbert met oa reizen naar Duitsland, Frankrijk en Spanje.

http://www.andreabrewee.be
Site van Willy en Andrea met reizen naar oa Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië

https://toesjoeranroet2.jimdofree.com/
Site van Piet en Elly met reizen  oa naar diverse landen in zuid Europa en Turkije en Marokko. 

http://www.doetsie.nl
Site van Lidy en Gerrit met info over Duitsland, Frankrijk, Italië en heel veel korte trips in Nederland met veel foto‘s van de CP‘s.

https://camperco.webs.com
Site van Gerda en Frans  met info oa over Duitsland, Frankrijk, Denemarken,  Spanje (overwinteren) maar ook  korte trips in Nederland.

Op stap met de camper

 

 

 

 

 

 

Sinds 2008 zijn wij  alle twee gepensioneerd en reizen wij graag met onze camper door Europa. In 2006 hebben wij onze eerste camper gekocht een Fiat Ducato-Vivarouter. Dit was een alkoofcamper met achterin een vast bed. Eerst zijn we er weekje mee naar de Ardennen geweest om alles even uit te proberen voordat we er een lange reis mee gingen maken. Dat werd in 2007 een rondreis langs de kust van Italië. Omdat we heel tevreden waren over het camperen maar toch een aantal dingen graag anders wilden, hebben we na deze reis de camper ingeruild en een TEC camper gekocht, model Free Tec 688TI. Dit is een Ford wagen met een halfintegraal opbouw met ook weer een vast bed achterin en een garage.

 

 

 

 

 

Links in het menu, onder bezochte landen, kunt u bij de desbetreffende landen onze bestemmingen tijdens de diverse reizen terug vinden. Bij een aantal reizen worden ook een aantal plaatsen genoemd die niet onder die landen vallen maar waar we op de heen of terug reis geweest zijn. Als voorbeeld noem ik Portugal, op de heenreis hebben wij Andorra aangedaan en een aantal plekken in Spanje. Zo ook op de terug reis weer, waar we in noord Spanje een aantal bestemmingen beschrijven. En na onze Kreta reis zijn we een week in de Dolomieten geweest. Verder kunt u boven aan de pagina altijd even de zoek functie gebruiken.

Sinds januari 2015 hebben wij een nieuwe camper, een Hymer 678. Deze camper heeft achterin in de lengte 2 bedden. Een garage met aan 2 kanten een deur, een dubbele bodem zodat de camper beter geisoleerd is voor een winterreis.

Voor vragen kunt u ons altijd mailen, ik zal proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden.

Voordat wij de camper hadden, reisden we ook al veel. Zomers zijn we vaak naar Griekenland geweest en dan vooral de wat minder bekende bestemmingen: zoals Skyros , Kithyra , 2 kleine eilandjes bij de Peloponnessos. Ook 's winter zijn we naar wat minder voor de hand liggende bestemmingen geweest om te skiën, zoals Andorra, Turkije, en in Italië: Madesimo en Prato Nevoso. Deze verhalen zijn te lezen op mijn vakantiesite via  http://www.opstapmetdecamper.nl/cvoo2/index.html

Nieuw

14/01/2021, 15:40
hattem Hattem december 2020 We gaan weer een stukje noordelijker en rijden toeristisch gedeeltelijk over de dijken langs de IJssel. Bij Olst kijken we...